5. Therapeuten‎ > ‎

Ariane Sprengers, Rijnsbergen

Ik ben altijd gefascineerd geweest naar wat mensen beweegt.
Vanuit deze nieuwsgierigheid ben ik op onderzoek gegaan.
Dat begon door mijzelf de vraag te stellen: Wat beweegt mij? Op deze pagina geef ik u een korte indruk hiervan.

In 1978 ben ik als 17-jarige in de gezondheidszorg gaan werken. Aanvankelijk in de zorg voor het zieke lichaam, later in de psychiatrie. Ik leerde zo oog te hebben voor zowel het fysieke als het geestelijke lijden.

De opleiding voor Gestalttherapie leerde me gewaarzijn ontwikkelen en bracht me de waarde van het leven in het NU.
Leven vanuit bewustzijn heeft mij vanaf daar geboden dat ik op zoek ben gegaan naar wat nu echt belangrijk is in mijn leven en hier vorm aan te geven. Mensen ondersteunen in het bewust ontwikkelen en leren inzetten van hun eigen kracht en kwaliteiten daar geniet ik van.

Het moederschap heeft mijn hart geopend. Mijn kinderen leren me dat niets vast ligt. Ieder moment is nieuw en biedt me de gelegenheid om in verwondering te leven.

Tijdens mijn opleiding voor trainer emotioneel lichaamswerk heb ik mijn kracht ontdekt. 
Ik ben gaan ervaren dat het niet de bedoeling is om deze kracht binnen te houden, maar hieraan uitdrukking te geven. Hierin te gaan stralen en te gaan schitteren. Het is mijn kracht om vanuit mijn hart mensen te ondersteunen op hun levenspad en te inspireren om vanuit hun verlangen in beweging te komen.

Zoals Nelson Mandela noemt in zijn gedicht: 
Als we ons licht laten schijnen, geven we onbewust anderen de vrijheid dit ook te doen.

Op mijn speurtocht in mijn spirituele ontwikkeling werd ik ondersteund door een aantal voor mij belangrijke leraren. Pauline Botden nam mij mee op de tocht voor emotioneel lichaamswerk. De jaren daarna, leerde ik mijn ogen, mijn hart en mijn ziel meer te openen voor de spirituele dimensie in iedere mens. Genpho Roshi, Thich na than en Eckart Tolle hielpen me telkens opnieuw mijn ware ziels verlangen in de wereld te zetten.


Contact:

Ariane Sprengers

Centrum de Spreng
Hazeldonksestraat 8
4891PT Rijsbergen

T: +31 (0)76 85 00 129
M: +31 (0)6 19 18 99 98
E:  info@centrumdespreng.nl

Comments