Meer info over deelname

Informatie voor therapeuten die overwegen deel te nemen
Het collegiaal netwerk van re-integratietherapeuten is een verzameling enthousiaste therapeuten die elkaar ondersteunen in het ondernemerschap en in hun vak. Het is een netwerk zonder bestuur, met korte lijnen en efficiënte samenwerking. Een netwerk waarin iedereen op zijn manier actief is en we elkaar aanspreken op de plek die we zelf in moeten nemen om onze kwaliteiten volwaardig in de wereld te zetten zodat ze tot bloei komen.

Wie kunnen deelnemen?

  • We beperken ons tot therapeuten die geregistreerd lid zijn van een beroepsvereniging die lid is van de NAP en van het RBNG. Heb je daarnaast een HBO mensgerichte vooropleiding een vervolgopleiding gedaan in een van de vormen van Psychotherapiemodaliteiten ) dan wordt je uitgenodigd om aan dit netwerk deel te nemen. Dat waarborgt de kwaliteit.
  • Het is belangrijk dat je je kan vinden in het profiel voor re-integratietherapie . Dat je hier achter staat. Want dit is de inhoud die ons gezamenlijk bindt
  • Het is belangrijk dat je voeling hebt met wat er in bedrijven en organisaties gebeurt. En wil je meer weten over de markt van re-integratie en of die je trekt, lees dan de presentatie van Paul van Beuzekom voor het VNGN die hij in het april 2006 heeft verzorgd bij de oprichting van ons netwerk.
  • Ben je bereid om twee  keer per jaar als netwerk in zijn geheel bij elkaar komen? Jouw aanwezigheid is dan vanzelfsprekend.
  • Belangrijk is dat je de bereidheid voelt om op jouw manier en in jouw tempo actief te zijn. Het leven in dit netwerk wordt niet door een bestuur ingeblazen. Er is namelijk geen bestuur. Het zijn de leden die voor de inspiratie zorgen, die vragen stellen, die info aandragen, die initiatief ontwikkelen. En daar kunnen we allemaal plezier van hebben.
 
Wat mag je verwachten?

Het collegiale netwerk als organisatie is niet meer dan een gelegenheid om je werk als re-integratietherapeut beter te doen omdat er

  • mensen zijn die hun werk met hart en ziel doen, en betrokken zijn bij een maatschappelijke behoefte.
  • mensen zijn die samen met anderen iets willen, die hun inspiratie en ervaringen willen delen, waardoor ieder de randvoorwaarden van zijn werk efficiënter kan regelen en zich meer kan bezig houden met het werk waar zijn betrokkenheid ligt.
  • een webesite is om gezamenlijk in de markt van reintegratie een zichbare positie in te nemen. Je kan daar je presentatie zelf plaatsen en veranderen. Je kan daar artikelen plaatsen die je extra aandacht geven. Je krijgt daar de mogelijkheid om door te linken naar je eigen website. Als je die niet hebt, maar wel een folder, dan heb je de mogelijkheid om je folder te plaatsen en daarnaar te verwijzen op je presentatiepagina. En op de homepage staat een scherm "Kijk ook eens bij ...." waarin bij roulatie voor elke deennemer aandacht gevraagd wordt. Op deze website kan je ook berichten aandragendie informatief zijn voor klanten, opdrachtgevers/werkgevers, re-integratiebureaus en artsen (huis-, arbo-, verzekerings- en UWV-artsen).
 

De financiën
Het netwerk is geen vereniging. Er is geen bestuur. De jaarlijkse kosten zijn die van de enige materiële voorziening: de website. Dit betreft kosten voor de ontwikkeling, de domeinnaam, het webhostingpakket, het beheer en de administratie. Deze kosten worden met de jaarlijkse bijdragen gedekt. Daarnaast zullen kosten gemaakt worden per netwerkbijeenkomst. Deze zullen hoofdelijk worden omgeslagen over de deelnemers die zich voor die bijeenkomst hebben aangemeld.

Overige kosten komen voor rekening van de deelnemers zelf.

Centraal gemaakte kosten voor de site, de administratie en voor netwerkbijeenkomsten zullen worden geïnd met de volgende procedure:

  • Je krijgt een factuur toegemaild en hebt dan 4 dagen om te checken of hij in orde is.
  • Laat je niks horen, dan wordt hij daarna geïnd door "Op eigen koers" middels een incassoprocedure. Het bedrag wordt dan van je rekening afgeschreven.
 
Tarieven
De bijdrage voor deelname gedurende 12 maanden is € 80,- exclusief btw.  Na 3 jaar zakt de jaarlijkse bijdrage naar zo'n € 40,-. De deelname wordt automatisch verlengd. Opzegtermijn: 2 maanden. In deze bijdrage is inbegrepen een eenmalige ondersteuning bij het voor het eerst plaatsen van je presentatie op de pagina die je toegewezen krijgt.
Aanmelding
Als je overweegt om deel te nemen, bel dan eens een van de deelnemers . Je kan je met het aanmeldingsformulier aanmelden. Vul het in en stuur het per post aan Paul van Beuzekom, Vondellaan 43, 3818 WN Amersfoort.
ć
Re-integratie therapie,
27 dec. 2010 06:16
Comments